Hírek, közlemények2022. Október 23. Tisztelet az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek!


20211023

2022. Október 6. Aradi vértanúk emléknapja

Az Aradi vértanúkat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során betöltött vezető szerepük miatt végezték ki Aradon 1849. október 6-án. A tizenhárom honvédtiszt (Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos) kivégzésének napja emlékére Nemzeti gyásznap Magyarországon és a magyarok által lakott területeken október 6-a.

aradivertanuk

Forrás: Österreichische Nationalbibliothek


2022. Szeptember 22. Tanszer adományozás 2022.

Kedves Tiszaroffiak! Kedves Érdeklődők! Harmadik alkalommal kezdeményezett a ROCK tanszergyűjtési- és adományozási akciót a hátrányos helyzetű tiszaroffi diákok segítése céljából 2020 és 2021 után idén nyáron. Ez alkalommal egyik tagunk támogatta az akciót 500 füzetettel, 200 tollal és 50 ceruzával. 40 középiskolai- és felsőoktatási tanulmányait végző tiszaroffi diáknak van lehetőségünk ezekkel segíteni idén. Az adományozottak a községi önkormányzat által biztosított szociális névsor alapján lettek meghatározva. Köszönjük szépen a névsort Szabó Szilviának! 2023-ban is tervezzük folytatni ezt a tevékenységünket. Sikerekben, hasznos tapasztalatokban és élményekben gazdag tanévet kívánunk minden diáknak! Üdvözlettel, ROCK


2022. Június 4. Magyar Kultúra Napja

Ma 102 évvel ezelőtt írta alá a Magyar Királyság felhatalmazásával Benárd Ágost és Drasche-Lázár Alfréd a trianoni békeszerződést (békediktátumot) több hónapos tárgyalássorozat után. Ezt megelőzően a román és francia haderők a Tisza vonaláig szállták meg hazánkat 1919. tavaszán, így otthonunkat, Tiszaroffot is veszélyeztette az elcsatolás lehetősége a tárgyalások során. Felmenőinknek és nekünk megadatott, hogy otthonunk a magyar haza része maradhasson, azonban több millió honfitársunkat elszakították az akkor már több mint 900 éves múltra visszatekintő magyar hazától. Világnézettől függetlenül tragédiaként élték meg a 20. század ismert magyar alakjai, alkotói a trianoni békediktátumot, napjainkban is a közbeszéd tárgya és a történészek által is aktívan kutatott időszak (lásd pl. http://trianon100.hu). 2010 óta ''Nemzeti Összetartozás Napja" június 4-e. Emlékezzünk mindannyian erre a szomorú napra ma és sose feledjük: összetartozunk!


Osszetartozas2021

2022. Május 31. Merj Nagyot Álmodni előadássorozat 2

Kedves Tiszaroffiak! Kedves Elszármazottak! Kedves Érdeklődők! Örömmel értesítünk Titeket, hogy a mai napon megtartottuk a "Merj Nagyot Álmodni" előadás sorozatunk második alkalmát. Előadás sorozatunk célja a környékről származó, különböző területeken alkotók bemutatása, valamint a tiszaroffi gyermekek motiválása, érdeklődési körük szélesítése és figyelmük felhívása a tanulás fontosságára közérthető előadásokkal és beszélgetésekkel. Ez alkalommal mintegy 50 diák és 10 felnőtt vett részt az előadásokon. A hallgatóság soraiba Kisújszállásról és Debrecenből is érkeztek! Többek között itt volt Lingurár István Tanár Úr is, aki egykor Tiszaroffon tanított. A mai alkalommal a tiszaroffi származású Dr. Nagy Sándor Alex Ph.D. (Debreceni Egyetem professzora és Magyar Haltani Társaság elnöke) beszélt közérthetően vizek biológiájáról, élővilágáról valamint ezek társadalmi hasznosításairól. Ezek után Alex bemutatta a trópusi élővilágot, valamint megosztotta velünk a Brazíliában szerzett élményeit, tapasztalatait, majd bemutatta a helyi természeti kincseket és kultúrát. Az előadásokat nagy érdeklődéssel hallgattuk. A mintegy másfél órás, jó hangulatú programon sok új ismerettel bővülhetett a tiszaroffi diákok és felnőttek tudása. Hálásan köszönjük Dr. Nagy Sándor Alexnek a kiváló színvonalú és jó hangulatú előadásokat! Méltán büszke lehet Tiszaroff Dr. Nagy Sándor Alexre! Ezúton is köszönjük a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodának, hogy a rendezvényünkhöz helyszínt és segítséget biztosítottak. Köszönettel és üdvözlettel, Roffi SE és ROCK tagok


AlexEloadas

2022. Január 22. Magyar Kultúra Napja

"Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, arra emlékezve, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Nehéz pontosan megfogalmazni, kinek mit jelent a magyar kultúra, az viszont biztos, hogy rengeteg dologra lehetünk büszkék." Nektek melyik magyar film, melyik magyar zene, melyik magyar irodalmi mű, melyik magyar színdarab, melyik magyar iparművészeti termék, melyik magyar építmény, melyik magyar étel jut először eszetekbe?

A Vígszínház videója


2021. November 28. FONTOS KÖZLEMÉNY

Kedves Tiszaroffiak! Kedves Érdeklődők! Tekintettel a járványhelyzetre, úgy döntöttek a szervezők, hogy idén sem lesz adventi programsorozat személyes találkozó formájában. Természetesen nem maradtok adventi műsor nélkül. Videókkal próbáljuk meg eljuttatni az ünnepi hangulatot otthonotokba. Bízunk abban, hogy ezek a néhány perces műsorok is megmelengetik a szíveteket az adventi vasárnapokon. Megértéseteket köszönjük szépen! Vigyázzunk egymásra! Köszönettel és üdvözlettel: ROCK tagok


2021. Október 30. Balsai Ferenc bútoradománya

Szervezetünk nemrég nagy értékű bútor adományban részesült. Ennek keretében a szerdai nap folyamán 10 háztartásba tudtunk bútorokat szállítani. Szinte minden háztartásba került íróasztal székkel, hogy a gyerekek tanulását ezzel is támogassa szervezetünk. Néhány családhoz pedig könyvespolc, étkező asztal vagy ruha tárolásra alkalmas szekrény vagy komód került átadásra. Köszönjük a nagylelkű adományt Ferenc Balsai-nak! Valamint szintén köszönettel tartozunk a szakmai segítségért Ferencz Adrienn-nek, a Tiszaroffi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának! Reméljük minden Adományozott nagy örömmel fogja hasznát venni a bútoroknak, főként a gyerekek az otthoni tanulás folyamán.


b3 b2 b1


2021. Október 23. Tisztelet az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek!


20211023


2021. Október 6. Aradi vértanúk emléknapja

Az Aradi vértanúkat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során betöltött vezető szerepük miatt végezték ki Aradon 1849. október 6-án. A tizenhárom honvédtiszt (Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos) kivégzésének napja emlékére Nemzeti gyásznap Magyarországon és a magyarok által lakott területeken október 6-a.

aradivertanuk

Forrás: Österreichische Nationalbibliothek


2021. Szeptember 29. Ismeretterjesztés a Hungaropharma pályázati program keretében

Egészséges életmódra nevelés és jól lét megőrzése céljából ismeretterjesztő előaadásokat, játékos foglalkozásokat tartottak, valamint uzsonnával kedveskedtek dr. Tóth-Borbély Éva és Karsai Judit ROCK tagok a tiszaroffi gyermekeknek a Hungaropharma pályázati program keretében.


e2

2021. Szeptember 2. "Merj nagyot álmodni!" előadássorozat

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a mai napon együttműködésben a Roffi Sportegyesülettel megtartottuk a "Merj Nagyot Álmodni" előadás sorozatunk első alkalmát mintegy 60 gyermek és 25 felnőtt részvételével. Előadás sorozatunk célja a környékről származó, különböző területeken alkotó fiatalok bemutatása, valamint a tiszaroffi gyermekek motiválása, érdeklődési körük szélesítése és figyelmük felhívása a tanulás fontosságára közérthető előadásokkal és beszélgetésekkel.

A mai alkalommal Kormos Rita (Keleti Nyelvek Iskolája, Budapest) japanológus bemutatta Japánt és az ország kultúrájának és életének különböző elemeit. Ezután a tiszagyendai származású, Japánban orvostudományból doktoráló Dr. Négyesi János PhD (Tohoku Egyetem, Sendai, Japán) beszélt közérthetően agyunk és a mozgás kapcsolatáról valamint ennek alkalmazásáról a sport és a rehabilitáció terén. Az előadásokat óriási érdeklődés és kb. 20-25 kérdés követte. A mintegy két órás, jó hangulatú rendezvényen sok új ismerettel bővülhetett a tiszaroffi gyermekek és felnőttek tudása. Az előadók segítségüket ajánlották fel a helyi gyermekeknek, amennyiben kérdés merül fel tanulással, pályaválasztással kapcsolatosan. Hálásan köszönjük Kormos Ritának és Dr. Négyesi Jánosnak a kiváló színvonalú előadásokat!

Ezúton is köszönjük a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodának, hogy a rendezvényünkhöz helyszínt és eszközöket biztosítottak. A "Merj Nagyot Álmodni" következő alkalommal 2022. első negyedévében várható.


e1 e2

2021. Augusztus 26. Diákokat készítettünk fel a pótvizsgára

Pótvizsga felkészítő alkalmaink a mai napon véget értek. 4 napon keresztül napi 3 órában igyekeztünk segítséget nyújtani a diákoknak. Összesen 8 diák vett részt a felkészítőn, voltak akik minden nap, voltak akik alkalmanként látogatták az órákat.

Felkészítőink:
Szűcs Eszter: környezet, földrajz
Dr. Pető Vajk István: irodalom, nyelvtan
Dr. Oláh László: matematika, kémia

Örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy diákjaink a vizsgán sikeresen teljesítettek! Kitartást és töretlen szorgalmat kívánunk nekik valamint minden diáknak a következő tanévre!


vf

2021. Augusztus 20. 1. helyezés értünk el a tiszaroffi főzőversenyen!!!

Csapatunk az augusztus 20-i XXII. Tiszaroffi találkozó keretein belül megrendezett főzőversenyen első alkalommal vett részt. Nagy izgalommal és hosszas előkészületekkel vártuk a főzés napját! Szerencsére a siker nem maradt el, ételeinkkel és terítésünkkel az ELSŐ helyezést hozhattuk el!

Nem tudunk elég hálásak lenni azoknak akik az előkészületekben, a főzésben, vagy az elpakolásban segítségünkre voltak! Hisszük, hogy ételeinkbe mindenki szeretete belekerült, ezért tudtunk sikert aratni.

Reméljük mindenki aki meglátogatta sátrunkat kellemes perceket töltött el nálunk, és finomakat evett. Számunka egy örök kellemes emlékként marad meg ez a nap. Reméljük jövőre ugyan itt találkozunk, addig is törjük a fejünket az újabb finomságokon!


fv1 fv2 fv3

2021. Augusztus 13. Tanszer adományozási akció 2021

A tiszaroffi fiatalok által működtetett Roffi Civilek Közössége (ROCK) civil szervezet második alkalommal kezdeményezett tanszergyűjtési- és adományozási akciót a 2021/2022-es tanév előtt a hátrányos helyzetű tiszaroffi diákok támogatása céljából.

Számos személy és szervezet hozzájárulásának köszönhetően 56 hátrányos helyzetű gyermeknek (26 háztartásnak) biztosíthattunk papír- és írószereket, tolltartókat, táskákat és egyéb kiegészítőket.

Köszönjük szépen a hozzájárulásokat Konyali Kingának, Albrecht Petrának, Móczár Margitnak, Szűcsné Ferencz Eszternek, Balsai Ferencnek, Fodor Dávidnak, Nyitrai Ferencnének és a Sirály papír-írószer-nyomtatvány játék üzletnek, a Szőke Tisza Vadásztársaságnak, és végül de nem utolsósorban a ROCK tagoknak. Köszönjük szépen a szakmai segítségét Antal Adriennek, a Tiszaroffi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának!

Sok sikert kívánunk minden tiszaroffi gyermek tanulmányaihoz!


tanszer1 tanszer2 tanszer3

2021. Július 6. Jótékonysági tanszergyűjtés


tanszer

2021. Június 29. Ingyenes használt ruha és cipő osztás


ruhaosztasplakat

2021. Június 4. Nemzeti Összetartozás Napja

Idézet a 2010. évi XLV. törvényből: ''a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".


Osszetartozas2021


2021. Május 30. Let's Colour Magyarország Projekt

Hálásan köszönjük a Let's Colour Magyarország Projekt keretében benyújtott pályázati programra leadott szavazatokat!

A szavazás pénteken lezárult. A tiszaroffi iskola közösségi terének felújítását célzó program 281 szavazatot kapott. Ez a középmezőny elejére volt elég ebben az évben. Ez tekinthető tisztes helytállásnak a 10000 főnél kisebb lakossági számú települések között, azonban nem volt elégséges a döntőbe jutáshoz. Megpróbálunk jövőre is benyújtani egy pályázatot és még több ember támogatását elnyerni.

Külön is szeretnénk kifejezni köszönetünket a Szolnok TV munkatársainak, akik említették műsorukban a tiszaroffi pályázati programot is!


2021. Május 12. CseppetSem! Program Tiszaroffon

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a ROCK kezdeményezésére Tiszaroff csatlakozik a "CseppetSem!" programhoz. A ROCK és Biotrans Környezetirányítási és Hulladékgazdálkodási Kft. együttműködésének keretében lehetőség nyílik szelektíven gyűjteni a használt étolajt, sütőolajt, pálmaolajt és zsiradékot Tiszaroffon. Az olajgyűjtőt a Micro-Szűcs-Família Bt. Szabadság út 41. címen található telephelyén (Nemzeti Dohánybolt udvarán) került elhelyezésre. A használt olajokat PET palackokban vagy befőttesüvegekben kérjük elhelyezni az olajgyüjtőbe!

Környezetünk védelme mellett fontos a hátrányos helyzetű emberek támogatása is. Minden liter összegyűjtött olaj után 25 Ft támogatásban részesülünk. A leadott olaj után kapott összeget teljes egészében a hátrányos helyzetű tiszaroffi emberek támogatására kívánjuk fordítani.

Kérünk szépen Titeket, hogy gyűjtsétek a használt olajat és helyezzétek el az olajgyűjtő edényünkben! Köszönjük szépen!


olaj olaj


2021. Május 6. Fessük ki együtt az tiszaroffi iskola közösségi terét!

Benyújtottunk egy pályázatot a Let's Colour Magyarország projekt keretében. Pályázatunk célja az általános iskola felső tagozat közösségi terének kifestése együttműködésben az intézmény dolgozóival, a szülőkkel, a Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és mindenkivel, aki szeretne részt venni ebben a civil akcióban. Pályázatunk az alábbi weboldalon keresztül érhető el: https://letscolour.hu/palyazat/mostan-sznes-tintkrl-lmodom
Készítettünk egy útmutatót, ami segítséget nyújt Nektek az regisztrációban és a szavazásban: Útmutató dokumentum (PDF)
Kérünk szépen Titeket, hogy támogassátok pályázati programunkat szavazataitokkal minden nap 2021. május 28-ig! Köszönjük szépen!


ja ja

2021. Április 12. Költészet napja

116 éve született József Attila. Születésnapja a költészet napja 1964 óta Magyarországon. Az alábbi verssel emlékezzünk meg József Attiláról.

KOPOGTATÁS NÉLKÜL
Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
szalmazsákomra fektetlek, porral sóhajt a zizegő szalma.
A kancsóba friss vizet hozok be néked,
cipődet, mielőtt elmégy, letörlöm,
itt nem zavar bennünket senki,
görnyedvén ruhánkat nyugodtan foltozhatod.
Nagy csönd a csönd, néked is szólok,
ha fáradt vagy, egyetlen székemre leültetlek,
melegben levethesz nyakkendőt, gallért,
ha éhes vagy, tiszta papirt kapsz tányérul, amikor akad más is,
hanem akkor hagyj nékem is, én is örökké éhes vagyok.
Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
bántana, ha azután sokáig elkerülnél.


ja

Fotó forrása: http://www.mek.oszk.hu/00700/00708/html/index.htm


2021. Április 8. Nemzetközi Roma Nap

1990. óta április 8-a a Nemzetközi Roma Nap, a roma kultúra ünnepe, amelynek további célja felhívni a figyelmet a romák hátrányos társadalmi helyzetére. 50 évvel ezelőtt, 1971. április 7-12. között tartották az első Nemzetközi Roma Kongresszust a London külterületéhez tartozó Orpingtonban. A Nemzetközi Roma Bizottság és a Roma Tanács által kezdeményezett kongresszuson romák, utazó közösségek, pl. artisták, zenészek találkoztak. Lefekteték politikai programjukat, amelynek főbb céljai a függetlenné válás, az egyenlőség. Ekkor választották zászlajuknak a kék-zöld alapon egy piros kocsikereket mutató lobogót és himnuszuknak a "Gelem, gelem" dalt. Hallgassuk meg együtt a "Gelem, gelem"-et Ida Kelarová és Čhavorenge - Cseh filharmonikusok előadásában: https://www.youtube.com/watch?v=M0GFmQUWB9I Végezetül Rézműves Melinda gondolatait osztjuk meg veletek: "Napjainkban egyre nagyobb szükség van arra, hogy a gyerekeknek megadjuk, a felnőtteknek pedig visszaadjuk a tudásukat saját identitásukról, a méltóságuk megőrzése érdekében. Ahogyan a két- vagy többnyelvűség gazdagságot jelent az embernek, úgy a kisebbségi lét is adhat vállalható öntudatot, kulturális gazdagságot, büszke állampolgárságot." Tisztelettel, Roffi Civilek Közössége


marcius15 marcius15

A roma zászló forrása: Wikipedia
Az 1971-es Nemzetközi Roma Kongresszus fényképnek forrása:
http://www.romaniarts.co.uk/international-romani-day/


2021. Március 15. Nemzeti ünnep, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének emléknapja alkalmából koszorúztunk a Szabadság téren. (ALBUM)

"Áldott legyen emléke a
Márciusi ifjúságnak!
Kibontották összegöngyölt
Zászlaját az igazságnak.
Minden szavuk égzengés volt,
Végigdörgött hazánk felett...
Koporsói mély álmából
Fölkeltette a nemzetet."
Pósa Lajos


marcius15

2021. Március 10. Kedves Hölgyek! Sok szeretettel és tisztelettel köszöntünk Titeket a nemzetközi nőnap alkalmából az alábbi műsorral (amelyben a ROCK előadásai 18 perc 20 másodperctől láthatók): https://www.youtube.com/watch?v=OLRjR7vl9Zg
Köszönjük szépen a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az együttműködési lehetőséget!
Üdvözlettel, Fiúk a ROCK-ból


2021. Február 14. Kedves Játékosok!
A SZERELEM-KOSÁR szerencsés nyertese:
Borgula Éva. Szívből gratulálunk!


2021. Február 10. Valentin napi játék a ROCK-val!

Kedves Érdeklődők! "Versemet oldd föl életed vizében: úgy, ahogy szereted" Fodor Ákos Szeretnénk egy szerencsés követőnket megajándékozni egy SZERELEM-KOSÁRRAL Valentin nap alkalmából. Alább olvashatják a magyar költészet két szerelmes versének részletét, és mindössze annyi a dolguk, hogy a versek címét és költőjét írják meg nekünk a facebook oldalunkon található poszt alá. Ön kivel osztaná meg a kosár tartalmát? Jelölje meg kommentben a facebook oldalonkunk! Ossza meg, hogy senki ne maradjon le róla! A nyereményjáték február 12. 23:59-ig tart. Sorsolás február 13. 11:00 A nyertesnek február 14.-én eljuttatjuk a kosarat. Ha örömet akar szerezni a ROCK csapatának kedvelje az oldalunkat!
1. versrészlet:
"Ha megszeretlek, kopogtatás nélkül
bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
bántana, ha azután sokáig elkerülnél,"
2. versrészlet:
"De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház."
Sok sikert kíván a ROCK csapata!

valentin

2021. Február 1. Tisza élővilágának emléknapja

A tiszai cianidszennyezés több ország területét érintő környezeti katasztrófa volt, amelyet az okozott, hogy 2000. január 30-án 22 órakor a nagybányai Aurul bányavállalat létesítményéből 100 ezer m³ cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, majd ezen keresztül a Szamosba és a Tiszába. A legsúlyosabb károk a Tisza élővilágában keletkeztek, ahol a 40 km hosszan elnyúló cianidfolt két hét alatt vonult le. 2000. áprilisi becslés szerint a Tisza magyarországi szakaszán 1241 tonna hal pusztult el. A halászati vállalkozások súlyos veszteségeket szenvedtek el, az ágazatban 15 000 ember megélhetése került veszélybe. A katasztrófa után biológusok úgy becsülték, hogy a halállomány újratelepítése 5 évet vehet igénybe, de a folyó a vártnál gyorsabban regenerálódott, állománya 2002-re helyreállt, 3–4 év alatt pedig a vízi élővilág 95%-a újra megjelent az érintett folyókban. Ezen ökológiai katasztrófa okán jelölte ki a magyar országgyűlés február elsejét a Tisza élővilágának emléknapjává. A Tisza Közép-Európa egyik legfontosabb és Magyarország második legnagyobb folyója. Teljes hossza 1.419 km volt, de a szabályozások után – melyek 1846-ban kezdődtek – 962 km lett. A folyó élővilága rendkívül fajgazdag. A Tisza egyik leglátványosabb , és a mi kedvenc jelenségünk is, a tiszavirágzás. Napnyugtakor sokan felkerekednek és lesétálnak a Tisza-partra, hogy megcsodálják a kérészek násztáncát.

t2 t3 t4 t5

(Fotók: Székely Gábor és Tóth István)


2021. Január 22. A magyar kultúra napja

Ma van a Magyar Kultúra Napja, a Himnusz születésnapja, Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a mű kéziratát. Ebből a jeles alkalomból készítette a Vígszínház 43 művésze ezt a videót. " Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozok, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható." (Részlet Kosztolányi Dezső Ábécé a nyelvről és lélekről című írásából.) A magyar kultúra napja - a Himnusz születésnapja


2021. Január 1. Boldog új évet kívánnak a ROCK tagok mindenkinek!

buek2021

Fotó: Székely Gábor


2020. December 8. A Hungaropharma Zrt. Együtt a helyi közösségekért pályázati program keretében hét darab érintésmentes kézfertőtlenítőszer adagoló oszlopot és a működésükhöz szükséges fertőtlenítőszert adományoztunk hét tiszaroffi intézménynek.


f1 f1 f1 f1

2020. November 16. Sikeresen pályáztunk a Hungaropharma Zrt. Együtt a helyi közösségekért című pályázati programjában együttműködésben dr. Tóth-Borbély Évával, a törökszentmiklósi Majtényi Patika Bt. szakgyógyszerészével! A program célja olyan megelőző és oktató tevékenységek kivitelezése, amelyek hozzájárulnak a koronavírus elleni védekezéshez. Ennek keretében ma 7 db érintésmentes kézfertőtlenítőszer adagoló oszlopot és a működésükhöz szükséges fertőtlenítőszert adhatunk át Tiszaroff közintézményeinek, valamint játékos egészségnapot szervezhetünk az általános iskolásoknak, amint azt a járványügyi korlátozások lehetővé teszik. Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket a támogatást biztosító Hungaropharma Zrt-nek és dr. Majtényi Ilonának (a Majtényi Patika személyi jogos gyógyszerészének).


HP


2020. Október 23. Szocialista diktatúra vége és Magyar Köztársaság kikiáltása

A rendszerváltás egyik legfontosabb aktusaként 1989. október 23-án került sor a (harmadik) Magyar Köztársaság kikiáltására, amit a megbízott államfő, Szűrös Mátyás tett meg az Országháznál az 1989. évi XXXI. törvény alapján.

1989

2020. Október 23. 1956-os forradalom és szabadságharc

Albert Camus (okt. 1957, Párizs): A MAGYAROK VÉRE

Nem tartozom azok közé, akik azt kívánják, hogy a magyar nép újra fegyvert fogjon, bevesse magát egy eltiprásra ítélt felkelésre, a nyugati világ szemeláttára, amely nem takarékoskodnék sem tapssal sem keresztényi könnyel, hanem hazamenne, felvenné házi papucsát, mint a futball szurkolók vasárnapi kupa mérkőzés után.

Túl sok a halott már a stadionban, és az ember csak saját vérével gavalléroskodhat. A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét.

Azok közé sem tartozom, akik úgy hiszik, alkalmazkodni kell, ha átmenetileg is, bele kell törődni a rémuralomba. Ez a rémuralom szocialistának nevezi magát, nem több jogon, mint ahogy az inkvizíció hóhérai keresztényeknek mondták maguknak.

A szabadság mai évfordulóján szívemből kívánom, hogy a magyar nép néma ellenállása megmaradjon, erősödjön és a mindenünnen támadó kiáltásaink visszhangjával, elérje a nemzetkőzi közvélemény egyhangú bojkottját az elnyomókkal szemben.

És ha ez a közvélemény nagyon is erőtlen és önző ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson egy vértanú népnek, ha a mi hangunk túlságosan gyenge, kívánom, hogy a magyar ellenállás megmaradjon addig a pillanatig, amíg keleten az ellenforradalmi állam mindenütt összeomlik ellentmondásainak és hazugságainak súlya alatt.

A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia – s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.

A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, -- még közvetve sem – igazoljuk a gyilkosokat.

Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra. De meg kell kísérelnünk, feledve vitáinkat, revideálva tévedéseinket, megsokszorozva erőfeszítéseinket, szolidaritásunkat egy végre egyesülő Európában. Hisszük, hogy valami bontakozik a világban, párhuzamosan az ellentmondás és halál erőivel, amelyek elhomályosítják a történelmet, -- bontakozik az élet és meggyőzés ereje, az emberi felemelkedés hatalmas mozgalma, melyet kultúrának nevezzünk, és amely a szabad alkotás és szabad munka terméke.

A magyar munkások és értelmiségiek, akik mellett annyi tehetetlen bánattal állunk ma, tudják mindezt, s ők azok, akik mindennek mélyebb értelmét velünk megértették. Ezért, ha szerencsétlenségükben osztoztunk, -- miénk a reményük is. Nyomorúságuk, láncaik és száműzöttségük ellenére királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk: a szabadságot, amelyet ők nem nyertek el de egyetlen nap alatt visszaadtak nekünk!

Forrás: 1956 Gloria Victis, 1956-86, Nemzetőr kiadása, Bécs, 1986.

1956a 1956b

2020. Október 6. Aradi vértanúk emléknapja

Az Aradi vértanúkat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során betöltött vezető szerepük miatt végezték ki Aradon 1849. október 6-án. A tizenhárom honvédtiszt (Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos) kivégzésének napja emlékére Nemzeti gyásznap Magyarországon és a magyarok által lakott területeken október 6-a.

aradivertanuk

Forrás: Österreichische Nationalbibliothek


2020. Szeptember 12. Tanszer adományozás

Köszönjük szépen a hozzájárulásokat az augusztus közepén kezdeményezett jótékonysági tanszergyűjtéshez! Köszönjük szépen Antal Adrienn (Kunhegyesi Mikrotérségi Szociális Intézmény munkatársa) segítségét akciónk szervezése során! Külön is szeretnénk köszönetünket kifejezni azoknak a nem tiszaroffi adományozóknak, akiknek szintén fontos a tiszaroffi gyermekek tanulási feltételeinek javítása és ezt tettekkel is kifejezték! Tiszaroffi, hátrányos helyzetű általános iskolásoknak (35 diáknak 15 háztartásban) és középiskolásoknak (14 diáknak 11 háztartásban) volt lehetőségünk segíteni ez alkalommal. Akiket nem találtunk otthon, Őket Antal Adrienn fogja keresni jövőhéten (szeptember 14-18). Megpróbáljuk majd segíteni, támogatni a tiszaroffi diákokat a jövőben is a lehetőségeinkhez mérten! ALBUM

tanszer tanszer tanszer

2020. Augusztus 22. Tiszaroffi Gyermeknap ROCK részvétellel

A ROCK is segített megrendezni a Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésével és finanszírozásával létrejött tiszaroffi gyermeknapot. Egy élményekkel teli, vidám napot tölthettünk el együtt a tiszaroffi gyermekekkel a játszótéren. Köszönjük szépen a meghívást és az együttműködési lehetőséget a Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak!

gyermeknap

Kép forrása: Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzat


2020. Augusztus 21. Néptánc, folklór és operett műsor ROCK részvétellel

A ROCK is részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Kezelő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola támogatásával, valamint a Tiszaroff Községi Önkormányzat szervezésével létrejött Néptánc, folklór és operett műsoron a tiszaroffi komplejárónál. Színvonalas műsorokat láthattunk a kellemes augusztusi napon. Egyesületünk chilis babbal, főtt kukoricával, szilvás gombóccal és aprósüteményekkel vendégelte meg az előadókat és a közönséget a nap folyamán. Ezúton is kifejezzük köszönetünket a segítségért a Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzat csapatának, Baranyi Katalinnak, Antal Adriennek és Karsai Sándor pékmesternek. Szűcs Sándornak köszönjük szépen a főtt kukoricát. Köszönjük szépen dr. Oláriu Zsoltnak, hogy kölcsönadta a pavilonját. Köszönjük szépen, hogy veletek tölthettük ezt az emlékezetes napot! ALBUM

tanc vendegek

2020. Augusztus 15. Fogjunk össze a hátrányos helyzetű tiszaroffi diákokért!

nemzeti

2020. Augusztus 14. Gratulálunk a ROCK friss diplomásainak!

A 2019/2020-as tanévben diplomázott le Eszter közgazdaságtanból és Józsi rendvédelemből. Szívből gratulálunk és büszkék vagyunk rátok!

nemzeti nemzeti

2020. Augusztus 7. Gratulálunk, Rita és János!

''Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz…'' (Illyés Gyula)
Köszönjük szépen, hogy részt vehettünk az esküvőtökön, kedves Rita és János! Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk Nektek!

nemzeti

2020. Augusztus 2. Roma Holokauszt Nemzetközi Emléknapja

Fontos bemutatni a vészkorszak tényeit és tanulságait a fiataloknak, ami segíthet a múlt megértésében, elfogadhatóvá teheheti napjaink kihívásait, valamint toleranciára és együttélésre nevelheti őket.

A romani Pharrajimos szó felaprózást jelent. Magyarosítva Porrajmos, a második világháború alatti roma holokauszt. A magyarországi Porrajmos már 1916-ban elkezdődött a ''kóborló cigányok" rendszabályozására irányuló rendelettel, majd az 1928-tól elkezdődtek a ''cigány razziák". A második világháboró alatt radikalizálódtak a romák elleni intézkedések, pl. ''cigány munkásszázadok" létrehozásával, majd 1944. nyarától megindul a magyarországi romák németországi megsemmisítő táborokba történő szállítása. A roma holokauszt egyik legsötétebb éjszakáján, 1944. augusztus 2-ának éjszakáján több ezer romát öltek meg a nácik az auschwitzi cigánytábor felszámolása közben. A fajüldözés a magyarországi roma közösségek mintegy harmadát közvetlenül érintette. A meggyilkolt magyar romák száma 5000 és 70000 közé tehető. Európában közel 500000 roma lett a népirtás áldozata.

RH RH2

Forrás: Porrajmos Roma Holocaust túlélők emlékeznek, Roma Sajtóközpont Könyvek 2 (2000) Bernáth Gábor szerkesztésével, ISBN 963 00 3889 7


2020. Június 30. A ROCK tervezett programja 2020 második félévére

Köszönjük szépen az elmúlt időszakban kapott biztatást, javaslatokat, építő kritikákat és támogatást! Sok szeretettel várunk MINDENKIT a jövőbeli rendezvényeinkre is! Tervezett programok:
- Elődás és fecskefészek készítő foglalkozás a Magyar Madártani és Természetvédelmi Intézet munkatársával,
- Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete munkatársainak foglalkozása,
- Színházi darab(ok) megtekintése a Novella író pályázat résztvevőinek,
- Perkelt torta készítő nap és kiállítás,
- Őszi Szüreti Bál,
- Teremfoci folytatása,
- meglepetés programok. :-)


2020. Június 4. Nemzeti Összetartozás Napja

Ma száz évvel ezelőtt írta alá a Magyar Királyság felhatalmazásával Benárd Ágost és Drasche-Lázár Alfréd a trianoni békeszerződést (békediktátumot) több hónapos tárgyalássorozat után. Ezt megelőzően a román és francia haderők a Tisza vonaláig szállták meg hazánkat 1919. tavaszán, így otthonunkat, Tiszaroffot is veszélyeztette az elcsatolás lehetősége a tárgyalások során. Felmenőinknek és nekünk megadatott, hogy otthonunk a magyar haza része maradhasson, azonban több millió honfitársunkat elszakították az akkor már több mint 900 éves múltra visszatekintő magyar hazától. Világnézettől függetlenül tragédiaként élték meg a 20. század ismert magyar alakjai, alkotói a trianoni békediktátumot, napjainkban is a közbeszéd tárgya és a történészek által is aktívan kutatott időszak (lásd pl. http://trianon100.hu). 2010 óta ''Nemzeti Összetartozás Napja" június 4-e. Emlékezzünk mindannyian erre a szomorú napra ma és sose feledjük: összetartozunk!

A ROCK is koszorúzott a Tiszaroff Községi Önkormányzat által szervezett községi megemlékezésen. ( ALBUM )

nemzeti

2020. Április 28. Novella író pályázatunk eredményhirdetése

Kedves pályázók és érdeklődők! A tervezett időponttól eltérően a novella író pályázat eredményét, ebben a posztban tesszük közzé. Sajnos most színházba nem tudunk elvinni benneteket, de később reméljük lesz rá lehetőségünk. Viszont, hogy ne maradjatok jutalom nélkül néhány ajándékkal kedveskedünk nektek. Minden díjazotthoz a pénteki nap folyamán fogjuk eljuttatni a nyereményeket. Köszönjük a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez!
Helyezések: 1. Molnár Virág, 2. Farkas Zsófia, 3. Sasvári István, 4. Bihari Nóra, 5. Puzsoma Anasztázia, 6. Szűcs Csenge

novella

2020. Április 16. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

76 éve állították fel az első gettókat és gyűjtőtáborokat a korabeli Magyarország kárpátaljai területén. Az Országgyűlés 2000-ben hozott döntése alapján 2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Az emléknapon megemlékeznek a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra. (FORRÁS)


2020. Április 8. Roma Világnap

Április 8-án ünnepeljük a Roma Világnapot, ebből az alkalomból mindenkivel szeretnénk megosztani a Kecskeméti Rajzfilm stúdió által készített cigány népmesét. Ui.: Üzenjük minden legénynek, hogy csak óvatosan a folyóparton, vigyázzanak a kék szemű tündérrel!


2020. Március 21. Költészet Világnapja

Naima Tabet, a marokkói oktatási, kulturális és tudományos nemzeti bizottság főtitkára javaslatára március 21-ét, az északi félteke tavaszának első napját 1999. november 18-án az UNESCO közgyűlése nyilvánította a Költészet Világnapjává. Ezekben a bizonytalan napokban a költészet és a szépség az ami reményt nyújthat számunkra. Ezért szeretettel küldjük ezt a verset mindenkinek!

Szép Ernő: Recept
Se meghalni, se nem élni,
Lemondani, de remélni.
Ülni, föl-fölkelni, járni,
Várni, várni, várni, várni.
Elaludni és álmodni,
Álmodozni, gondolkodni.
Vágyni, vágyni, elepedni,
Hagyni a szívet repedni.
Nézni, nézni, elámulni,
Csak bámulni és elmúlni.
Örülni az égnek reggel,
Beszélni a gyermekekkel.
Heverészni és sétálni,
Fütyörészni és tréfálni.
Mindenkit mosollyal csalni,
Mulattatni vigasztalni.
Elfáradni és pihenni,
A könnyeket kiengedni.
A könnyeket könnyen venni,
A szenvedést elszenvedni.
Tenni-venni, jönni-menni,
Képzeletben messze lenni.
Túl gondolni a világon,
Túl az Óperenciákon.2020. Március 11. PROGRAM ELHALASZTÁSA!

Kedves Tiszaroffiak! A járványügyi krízis miatt a nemzeti ünnep alkalmából szervezett rendezvénynünket elhalasztjuk egy évvel későbbre, 2021. márciusára. Megértéseteket köszönjük!


marc15

2020. Március 8. Boldog nőnapot kívánunk Nektek, Hölgyek!


Aranyosi Ervin: Mindennap ünnepellek

Mindennap büszkén ünnepellek,
hisz ünnep nekem, hogy te vagy!
Tiszta szívemből úgy szeretlek,
s akarom, hogy ilyen maradj!

Ha kell szedek neked virágot,
lehozok néhány csillagot.
Minden napom tetőled áldott,
boldog csak melletted vagyok.

Mosolyod, forró ölelésed,
mással nem is pótolható,
naponta a szívembe vésed:
szereteted mindenható.

Belőled merítem erőmet,
általad vagyok gazdagabb!
A jóság árad rám belőled,
s bátorít mindegyik szavad.

Az élet minden egyes napján,
ünnepeljünk hát nőnapot,
s figyelmem csakis neked adnám,
szép érzéseim megkapod.

Mindennap büszkén ünnepellek,
nem kell ehhez nőnap nekem!
Ha lelkeink egymásra lelnek,
az a te, s az én ünnepem!2020. Február 24. Emlékezünk.

"Tőle tanulhatták meg kicsik és nagyok, hogy a barátok nem vívnak egymással, hogy a testvérek mindig elférnek egymás kalyibájában, hogy mindenkiben van egy világszám, és persze azt, hogy otthonról az iskoláig éppen jut idő egy mesére, főleg, ha elkísér minket valaki." Búcsúzunk az ország mesemondójától, meghalt Csukás István! Csukás István nevére mindenkinek felcsillant a szeme, legyen az gyermek vagy felnőtt: egyformán magával ragadott mindenkit a varázslatos mesevilág, amelyet ő szőtt körénk. Nehéz felfogni, hogy nincs már közöttünk. Magára hagyta mesefiguráit, akik történetein számos generáció nőtt fel. Csukás István mindig mosolygott, mindenkihez volt egy kedves szava és sohasem fogyott ki az ő semmihez sem fogható történeteiből. Csukás István 83 évesen itt hagyott bennünket, és kicsit mindannyian úgy érezzük, mintha árvábbak lennénk nélküle. A meséibe kapaszkodunk, hiszen Süsü, a sárkány, Mirr-Murr kandúr kalandjai, Pom Pom meséi és természetesen a Nagy Ho-ho-ho-horgász örökre velünk marad, az életünk, gyermekkorunk részeként. (Az UNICEF Magyarország és az Újszínház társulatának nekrológjából) "Nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni!"CsukasIstvan

2020. Február 20. Novella író és illusztráló pályázat 5-8. osztályos tanulóknak.

A legjobb pályázatokért színházjegyeket ajándékozunk. Ezúton is köszönet Mészárosné Jeges Zsuzsának a színházjegyek felajánlásáért.


novellairopalyazat

2020. Február 16. Véradás Kunhegyesen az Ilosvai Varga István Művelődési Központban február 25-én 08:00-12:00 a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Roffi Civilek Közössége (ROCK) szervezésével.

A Máltai Szeretszolgálat buszai a Hősök tere (Református templom előtti) buszmegállóból 9:00 és 10:00 órakor szállítják át Kunhegyesre a véradókat. A résztvevő 18 év kor feletti diákok a teljes napra, a dolgozó felnőttek 4 óra időtartamra kapnak igazolást a szervezőktől. Kérünk szépen mindenkit, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ kártyájukat! További kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal a https://www.facebook.com/roffi.civilek.kozossege oldalon vagy a rock.tiszaroff@gmail.com e-mail címen!


Veradas

2020. Február 1. Tisza élővilágának emléknapja

A tiszai cianidszennyezés több ország területét érintő környezeti katasztrófa volt, amelyet az okozott, hogy 2000. január 30-án 22 órakor a nagybányai Aurul bányavállalat létesítményéből 100 ezer m³ cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, majd ezen keresztül a Szamosba és a Tiszába. A legsúlyosabb károk a Tisza élővilágában keletkeztek, ahol a 40 km hosszan elnyúló cianidfolt két hét alatt vonult le. 2000. áprilisi becslés szerint a Tisza magyarországi szakaszán 1241 tonna hal pusztult el. A halászati vállalkozások súlyos veszteségeket szenvedtek el, az ágazatban 15 000 ember megélhetése került veszélybe. A katasztrófa után biológusok úgy becsülték, hogy a halállomány újratelepítése 5 évet vehet igénybe, de a folyó a vártnál gyorsabban regenerálódott, állománya 2002-re helyreállt, 3–4 év alatt pedig a vízi élővilág 95%-a újra megjelent az érintett folyókban. Ezen ökológiai katasztrófa okán jelölte ki a magyar országgyűlés február elsejét a Tisza élővilágának emléknapjává. A Tisza Közép-Európa egyik legfontosabb és Magyarország második legnagyobb folyója. Teljes hossza 1.419 km volt, de a szabályozások után – melyek 1846-ban kezdődtek – 962 km lett. A folyó élővilága rendkívül fajgazdag. A Tisza egyik leglátványosabb , és a mi kedvenc jelenségünk is, a tiszavirágzás. Napnyugtakor sokan felkerekednek és lesétálnak a Tisza-partra, hogy megcsodálják a kérészek násztáncát.

Ezen emléknapon egy verssel szeretnénk, nem csak az élővilágra, hanem Nagy Lajos halászunkra is emlékezni, aki utolsóként űzte Tiszaroffon ezt az ősi mesterséget és mindenkinél jobban ismerte eme csoda világot.

Áprily Lajos: Az arany-mosó balladája

Laktam hangos zúzók alatt,
aranykincsem patak-soron
és mindig volt arany-porom.

Mindennap megcsodált a nap,
mert látta, dúsan érkezem,
szikrázik mind a két kezem.

S egy lányt küldött a szürkület
s szólt: Mennyi csillogó arany –
hogy megszőkítné szép hajam!

És sírtak künn az őszi fák:
Aranyporozd be bánatunk,
úgy pompásabban halhatunk.

S futárt küldött a téli nap:
Arany-nábob, ma küldj sokat,
köd kússza már a csúcsokat.

Lány elhagyott, lomb elfagyott,
a nap nem küldött sugarat.
Kincsemből semmisem maradt.

A tavasszal jött egy csöpp bogár:
Arany-király, egy porszemet,
megaranyozni testemet.

Arany-halacska penderült
s kért: Vízeséses vad helyen
elhullattam egy pikkelyem.

Sírokról jött egy sárga méh
és szólt a zümmögő zene:
A liliomnak kellene.

És hárman szóltak: Nem felelsz?
Mondd meg, hová lett annyi kincs?
S én szánva mondtam: Annyi sincs.
És sírva mondtam: Semmi sincs


2020. Január 15. Tervezett ROCK rendezvények az első negyedévre.

Mint a legtöbb ember, mi is tettünk néhány fogadalmat az új esztendőre. Ezek közül néhányat meg is osztunk Önökkel / Veletek, hogy a szürke januári napokon legyen, ami várakozással tölt el minket. Reméljük Önök / Ti is olyan izgatottak vagytok, mint mi.

Ízelítő a mi fogadalmainkból, amelyek már szervezés alatt vannak:
1. Kenyérlángos sütés és helytörténeti verseny. Aki ott kap kedvet hozzá, a helyszínen is lehet csapatokat alakítani és jelentkezni. Köszönjük szépen Horvát Hajnalkának a plakát elkészítését!
2. Novella- és meseíró/ illusztráló pályázat gyerekeknek. A nyeremény: színházjegyek. Ez Mészárosné Jeges Zsuzsanna felajánlása, amit ezúton is köszönünk!
3. Március 15-i ünnepség és fáklyás felvonulás.

Köszönjük a folyamatos támogatást!
Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre!


2020. Január 12. Teremlabdarúgás fiúknak péntekenként 19 órától a tiszaroffi tornateremben.

Örömmel értesítünk Titeket arról, hogy a lelkes tiszaroffi fiatalok, a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvoda és a Roffi Civilek Közössége (ROCK) összefogásának köszönhetően újra lesz heti rendszerességgel teremlabdarúgás a téli időszakban településünkön. Az iskola tornaterme nyitva áll minden pénteken este 19 órától azoknak a focizni vágyó embereknek, akik már nem a helyi általános iskola tanulói. Első alkalommal, január 17-én 19 órakor a tornaterem használatának szabályai ismertetve lesznek. Kérünk szépen minden érdeklődőt, hogy vegyen részt az első alkalmon! Ezúton is köszönetet mondunk a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodának a kezdeményezés támogatásáért.

Van már néhány érdeklődő a női focira, így jó eséllyel elindulhat majd ez a program (ennek részletei később lesznek meghirdetve) is. Várjuk az további érdeklődő hölgyek jelentkezését a női focira! Írjatok bátran Szűcs Eszter ROCK tagnak vagy a https://www.facebook.com/roffi.civilek.kozossege oldalra vagy a rock.tiszaroff@gmail.com e-mail címre!


A csapat

2019. November 3. A ROCK részt vett a tiszaroffi emlékművek koszorúzásán. (ALBUM)

A ROCK néhány tagja részt vett egy kitűnő kezdeményezésen. Laczházi Erzsébet szervezett egy megemlékezést, melyhez szervezetünk örömmel becsatlakozott. Vasárnap délután 2 órakor a Református Templom előtt volt a gyülekező, innen gyalog indultunk tovább az 5 emlékműhöz. Az első állomás a Milleniumi emlékmű volt, itt egy rövid istentiszteletet tartott Szabó Richárd református lelkész. Minden műemléknél gyertyát, mécseseket gyújtottak a részvevők, voltak akik virággal is megemlékeztek. Az érintett helyszínek: 1) Milleniumi emlékmű 2) Szabadság tér 3) I. világháborús emlékmű 4) Trianoni emlékmű 5) II. világháborús emlékmű voltak. Az enyhe őszi időjárásnak köszönhetően műemlékről műemlékre kellemesen beszélgetve sétálva közlekedtünk. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, reméljük, hogy az elkövetkező években ez a kezdeményezés kinövi magát, és minél többen jönnek el megemlékezni hősi halottjainkról.


2019. November 2. László Eszter elkészítette a ROCK logóját. Ezúton is köszönetet mondunk Eszternek a kiváló munkájáért! (LOGÓ)