Nemzetközi kapcsolatok építése

“A távolság jelentéktelen dolog. Egyedül az első lépés az, amit nehéz megtenni.” Marquise du Deffand

Egyik fő célunk, hogy településünknek segítséget nyújtsunk nemzetközi kapcsolatok kialakításában más külföldi községekkel és kisvárosokkal, valamint azok kormányzati- és civil szervezeteivel. Nyitottak vagyunk az együttműködésre a világ minden részéről mindenkivel függetlenül partnereink származásától, vallásától és politikai nézeteitől.


A Tiszaroff környékét jellemző természeti adottságok, az infrastruktúra, a gazdaság, a kézművesség, a művészetek és a helyi emberek vendégszeretete lehetővé teszik településünknek, hogy hazai és külföldi vendégeket fogadhassunk, ill. bemutathassuk nekik a magyar és a helyi kultúrát. Fő motivációnk, hogy nemzetközi környezetben olyan élettapasztalatokat és oktatást biztosíthassunk a tiszaroffi embereknek, ill. a jövőbeli partnertelepülésekről idelátogató vendégeinknek, amelyek fejlesztik a világról kialakított képüket, gondolkozásukat és tudásukat. Célunk, hogy a kölcsönös látogatásokon és diákcsereprogramokon túl kialakítsunk partnereinkkel testvértelepülési kapcsolatokat annak kulturális és gazdasági vonatkozásaival együtt.


2019. December 4. Örömmel tájékoztatunk Titeket, hogy szervezetünk elkészítette Tiszaroff település népszerűsítő dokumentumát, aminek a címe ''Tiszaroff - egy rejtett kincs Magyarország szívében". A közel 30 oldals dokumentum célja, hogy a külföldi és hazai érdeklődők betekintést nyerhessen településünk és környéke történetébe, természeti adottságaiba, közösségi életébe, hagyományaiba, művészetébe és különböző szabadidős tevékenyégekbe. Ezek tárgyalása után röviden írunk a lehetséges együttműködési lehetőségekről is:2019. December 21. Örömmel tájékoztatunk Titeket/Önöket, hogy elkészítettük település népszerűsítő dokumentumának angol nyelvű változatát.2019. Január 5. Örömmel tájékoztatunk Titeket/Önöket, hogy Konyali Kinga elkészítette a ROCK település népszerűsítő dokumentumának német nyelvű fordítását (lásd az alábbi linken)! Kinga azon fog dolgozni a közeljövőben, hogy németországi kapcsolatokat keressen településünknek. Reményeink szerint ez a dokumentum is hozzájárulhat majd településünk sikeres bemutatásához. Köszönjük szépen, kedves Kinga!2020. Február 10. Elkészült a település népszerűsítő dokumentum Japán nyelvű változata. Ezúton is köszönetet mondunk Szilágyi Andreának a fordításért és Yukiko Okunonak a lektorálásért. Emellett örömmel értesítünk Titeket, hogy a ROCK sikeresen felvette a kapcsolatot egy Kiotó és Oszaka városok közelében elhelyezkedő, 3000 fő lakosú, tea termesztéssel foglalkozó kisvárossal. A japán település vezetése érdeklődést mutat Tiszaroff, Magyarország és a környék borai iránt. Az alábbi dokumentumot küldtük el nekik településünk részletesebb bemutatása céljából. További érdeklődés esetén személyes találkozóra kerülhet sor az együttműködési lehetőségek (pl. szándéknyilatkozat aláírása és közös pályázatok beadása) megtárgyalása céljából: