A ROCK rendszeres programjai


2019/2020 tanév, 2. félév Teremfoci péntekenként 17:30-tól (ALBUM)

A ROCK rendezvényeinek idővonala


2022. Augusztus 20. Államalapítás és államalapító Szent István emlékének nemzeti ünnepe

Mindenkit Várunk Szeretettel egy finom tökös lecsós ebédre, desszertként friss kürtőskaláccsal!


AlexEloadas AlexEloadas

2022. Május 31. Merj Nagyot Álmodni előadássorozat 2

Kedves Tiszaroffiak! Kedves Elszármazottak! Kedves Érdeklődők! Örömmel értesítünk Titeket, hogy a mai napon megtartottuk a "Merj Nagyot Álmodni" előadás sorozatunk második alkalmát. Előadás sorozatunk célja a környékről származó, különböző területeken alkotók bemutatása, valamint a tiszaroffi gyermekek motiválása, érdeklődési körük szélesítése és figyelmük felhívása a tanulás fontosságára közérthető előadásokkal és beszélgetésekkel. Ez alkalommal mintegy 50 diák és 10 felnőtt vett részt az előadásokon. A hallgatóság soraiba Kisújszállásról és Debrecenből is érkeztek! Többek között itt volt Lingurár István Tanár Úr is, aki egykor Tiszaroffon tanított. A mai alkalommal a tiszaroffi származású Dr. Nagy Sándor Alex Ph.D. (Debreceni Egyetem professzora és Magyar Haltani Társaság elnöke) beszélt közérthetően vizek biológiájáról, élővilágáról valamint ezek társadalmi hasznosításairól. Ezek után Alex bemutatta a trópusi élővilágot, valamint megosztotta velünk a Brazíliában szerzett élményeit, tapasztalatait, majd bemutatta a helyi természeti kincseket és kultúrát. Az előadásokat nagy érdeklődéssel hallgattuk. A mintegy másfél órás, jó hangulatú programon sok új ismerettel bővülhetett a tiszaroffi diákok és felnőttek tudása. Hálásan köszönjük Dr. Nagy Sándor Alexnek a kiváló színvonalú és jó hangulatú előadásokat! Méltán büszke lehet Tiszaroff Dr. Nagy Sándor Alexre! Ezúton is köszönjük a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodának, hogy a rendezvényünkhöz helyszínt és segítséget biztosítottak. Köszönettel és üdvözlettel, Roffi SE és ROCK tagok


AlexEloadas

2021. Szeptember 29. Ismeretterjesztés a Hungaropharma pályázati program keretében

Egészséges életmódra nevelés és jól lét megőrzése céljából ismeretterjesztő előaadásokat, játékos foglalkozásokat tartottak, valamint uzsonnával kedveskedtek dr. Tóth-Borbély Éva és Karsai Judit ROCK tagok a tiszaroffi gyermekeknek a Hungaropharma pályázati program keretében.


e2

2021. Szeptember 2. "Merj nagyot álmodni!" előadássorozat

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a mai napon együttműködésben a Roffi Sportegyesülettel megtartottuk a "Merj Nagyot Álmodni" előadás sorozatunk első alkalmát mintegy 60 gyermek és 25 felnőtt részvételével. Előadás sorozatunk célja a környékről származó, különböző területeken alkotó fiatalok bemutatása, valamint a tiszaroffi gyermekek motiválása, érdeklődési körük szélesítése és figyelmük felhívása a tanulás fontosságára közérthető előadásokkal és beszélgetésekkel.

A mai alkalommal Kormos Rita (Keleti Nyelvek Iskolája, Budapest) japanológus bemutatta Japánt és az ország kultúrájának és életének különböző elemeit. Ezután a tiszagyendai származású, Japánban orvostudományból doktoráló Dr. Négyesi János PhD (Tohoku Egyetem, Sendai, Japán) beszélt közérthetően agyunk és a mozgás kapcsolatáról valamint ennek alkalmazásáról a sport és a rehabilitáció terén. Az előadásokat óriási érdeklődés és kb. 20-25 kérdés követte. A mintegy két órás, jó hangulatú rendezvényen sok új ismerettel bővülhetett a tiszaroffi gyermekek és felnőttek tudása. Az előadók segítségüket ajánlották fel a helyi gyermekeknek, amennyiben kérdés merül fel tanulással, pályaválasztással kapcsolatosan. Hálásan köszönjük Kormos Ritának és Dr. Négyesi Jánosnak a kiváló színvonalú előadásokat!

Ezúton is köszönjük a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodának, hogy a rendezvényünkhöz helyszínt és eszközöket biztosítottak. A "Merj Nagyot Álmodni" következő alkalommal 2022. első negyedévében várható.


e1 e2

2020. Február 16. Véradás Kunhegyesen az Ilosvai Varga István Művelődési Központban február 25-én 08:00-12:00 a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Roffi Civilek Közössége (ROCK) szervezésével.

A Máltai Szeretszolgálat buszai a Hősök tere (Református templom előtti) buszmegállóból 9:00 és 10:00 órakor szállítják át Kunhegyesre a véradókat. A résztvevő 18 év kor feletti diákok a teljes napra, a dolgozó felnőttek 4 óra időtartamra kapnak igazolást a szervezőktől. Kérünk szépen mindenkit, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ kártyájukat! További kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal a https://www.facebook.com/roffi.civilek.kozossege oldalon vagy a rock.tiszaroff@gmail.com e-mail címen!


Veradas

2020. Január 26. Kenyérlángos sütés és helytörténeti vetélkedő
(PLAKÁT , ALBUM ,VIDEÓ)

Megrendeztük a kenyérlángos sütést és helytörténeti vetélkedőt, ami nagy sikert hozott a ROCK-nak. Nagyokat ettünk, nevettünk és ismerkedtünk falunk történetével. Ezúton is köszönjük szépen Karsai Sándornak és családjának a finomabbnál finomabb lángosok sütését a nap folyamán. Köszönjük szépen a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvodának a helyszínt. Köszönjük szépen Szabó Richárd Tiszteletes Úrnak és Dr. Korózs László Plébános Úrnak, hogy a tiszaroffi templomokat a helytörténeti verseny résztvevőinek megnyitották. Köszönjük támogatását Kovács Anikónak. Köszönjük Mészáros Miklósnak és Mészáros Istvánnak, hogy helyszínt és meleg teát biztosítottak a vetélkedő résztvevőinek. Köszönet Horvát Hajnalkának a plakátok, emléklapok és oklevelek elkészítéséért. Köszönjük szépen rendezvényünk támogatását Kohán-Boros Andreának, Zámboriné Zsuzsa néninek, Nyíri Lénának, Kurcz Lajosné Ilus néninek, Ifj. Szűcs Sándornak, ifj. Maróti Gábornak, Dr. Pető Vajknak, Erdélyi Dánielnek, a Boros családnak, Szentesi Lőrincnek, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Végül de nem utolsósorban köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljöttek és velünk töltötték a napot.


2019. December 31. Falu Szilveszter (PLAKÁT)

A ROCK szervezésében a tiszaroffi emberek együtt ünnepelték az új esztendendőt a Retro Csucsu Vendéglő és Étterem parkolójában. Éjfélkor együtt szavalta közel száz ember a Himnuszt, majd Maróti Kinga mondott egy kiváló köszöntőt. Az esemény egy néhány perces tűzijátékkal zárult.


2019. December 22. Negyedik Adventi gyertyagyújtás (PLAKÁT , ALBUM)

Kurcz Lajosné és a ROCK közös szerveztésében a tiszaroffi emberek meggyújtották a negyedik adventi gyertyát. Szabó Richárd tiszteletes úr ünnepi áhitata nyitotta az eseményt. Majd Oláh Nikolett kiváló éneklését hallhattuk. Ezután a tiszaroffi általános iskolások műsora következett. Végül dr. Oláriu Zsolt és az iskolai kórus közös műsorát hallhattuk. A kiváló műsorok után forró italokat és süteményeket fogyasztottak együtt a vendégek, az előadók és a szervezők.


2019. December 15. Harmadik Adventi gyertyagyújtás (PLAKÁT , ALBUM)

Kurcz Lajosné és a ROCK közös szerveztésében a tiszaroffi emberek meggyújtották a harmadik adventi gyertyát. Szép verseket adtak elő Szabó Viktória és Szatmári Nóra. Ezután a tiszaroffi általános iskolások tánca következett (koreográfus Maróti Kinga). Végül az abádszalóki Derűs Alkonyat Nyugdíjas Klub Nóta Köre szórakoztatta a megjelenteket. A kiváló műsorok után forró italokat és süteményeket fogyasztottak együtt a vendégek, az előadók és a szervezők.


2019. December 8. Második Adventi gyertyagyújtás (PLAKÁT , ALBUM)

Kurcz Lajosné és a ROCK közös szerveztésében a tiszaroffi emberek meggyújtották a második adventi gyertyát. Versek, dalok és különböző előadások hangoztak el a tiszaroffi óvodásoktól, a Fegyverneki kórustól, Nyíri Lénától, a Fegyverneki Hittanos Gyermekektől, Mészáros Ildikótól, és a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola diákjaitól. A rendezvény végén megérkezett Tiszaroffra a Mikulás és kb. 200 csomagot osztott szét a megjelenteknek.


2019. December 1. Első Adventi gyertyagyújtás (PLAKÁT , ALBUM)

Kurcz Lajosné és a ROCK közös szerveztésében a tiszaroffi emberek meggyújtották az első adventi gyergyát Szabó Richárd tiszteletes úr és dr. Korózs László plébános úr beszédei, a tiszaderzsi Tavi Rózsa Dalkör dalai, valamint Szabó Viktória és Sasvári István versei után.


2019. November 30. Tiszaroff Karácsonyfa díszítés (ALBUM , VIDEÓ)

Kurcz Lajosné, a ROCK és a Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a tiszaroffi emberekkel együtt díszítették fel az adventi karácsonyfát.


2019. November 24. Mézeskalács Nap (PLAKÁT , ALBUM , VIDEÓ)

A ROCK kezdeményezte és szervezte az eseményt. A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola diákjai dalai után a tiszaroffi óvodások és iskolások mézeskalácsot sütöttek és karácsonyi díszeket készítettek az adventi gyertygyújtásokra.